AD(H)D en ADD, Concentratie- en motivatieproblemen

Kinderen kunnen extreem druk gedrag vertonen, zowel thuis als op school als ook in andere situaties (zoals de sportclub). Bij deze kinderen kan sprake zijn van ADHD. Door middel van observatie en onderzoek kan de diagnose gesteld worden en kunnen we kijken op welke wijze ene kind verder geholpen kan worden.

Er zijn ook dromerige en meer teruggetrokken kinderen die concentratieproblemen laten zijn. Vaak zijn ze friemelig en beweeglijk, kunnen het maken van kleine geluidjes niet goed tegenhouden of hebben juist last van geluiden die anderen maken.

Denkt u dat dit van toepassing kan zijn voor uw kind?

Neem dan contact op en in een intake gesprek analyseren we het gedrag van uw kind en kijken we naar de beste stappen die we kunnen nemen.

Concentratie en motivatieproblemen komen vaak voor bij kinderen die vastlopen in hun leerproces op school. We zien kinderen met bv. faalangst als gevolg van leerproblemen. Als het leren lezen of rekenen niet zo goed lukt, gaan kinderen “vluchtgedrag” vertonen, om moeilijkheden te vermijden. Ze denken dat ze dom zijn en hun zelfbeeld en zelfvertrouwen gaan achteruit.

Juist thuis zien we dan gedragsproblemen ontstaan. Ook dan is het goed om contact op te nemen en de situatie goed in kaart te brengen.

Contact

Vergoeding van mijn werkzaamheden via de gemeente alleen mogelijk is, als een PGB is toegekend.

Waarmee kan ik u helpen? *
Klik de juiste dienst aan
Bedankt! Het bericht is verzonden
Er is iets mis gegaan. Misschien bent u wat velden vergeten in te vullen. Wilt u direct contact? Mail ons dan op info@praktijkdelta.nl